zaterdag 28 juni 2014

Venkel met grapefruit


















2 personen ⎪ 15 minuten bereidingstijd  

Lekker en snel. Als salade of als "zomers" bijgerecht.

Ingrediënten

1 venkelknol
1 grapefruit
2 eetlepels lekkere olijfolie
25 gram zwarte olijven
zeezout
zwarte peper

Bereiding

Halveer de venkelknol in de lengte. Snij de venkel met een scherp mes in zeer dunne plakjes (ik gebruik zelf een mandoline hiervoor, ideaal) en daarna door de helft. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je met tussenuit kunt wippen (of gewoon loswrikken met je vingers, gaat ook prima). Knijp het sap uit de achterblijvende vliesjes. Meng de venkel met de grapefruit, het sap en de olie. bestrooi met flink wat peper en zeezout en garneer met de olijven.

Bron: Allerhande 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten