Spitskool anders, simpel, snel en erg lekker! De ham geeft een heerlijke smaak aan de spitskool. In het recept staat Dijon mosterd, maar als je die niet hebt kan een andere soort ook prima. Idem voor de Parmaham, dat is natuurlijk erg lekker, maar met een 'gewone' achterham wordt het ook heerlijk. Ik heb zojuist ons broodbeleg (achterham) gebruikt :-)
Ingrediënten
1 spitskool
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepel Dijon mosterd
50 gr Coppa di Parma
50 gr Coppa di Parma
Bereiding
In een kom olie, mosterd en mosterdzaad met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Spitskool in 4 kwarten snijden, buitenste bladeren en onderste stuk van stronk verwijderen. Spitskoolkwarten in kom met dressing omscheppen. De dressing goed tussen de bladeren smeren, dit gaat het makkelijkst met de hand. Coppa di Parma-plakjes halveren. Spitskoolkwarten in overschaal leggen. Plakjes ham in verschillende lagen zo diep mogelijk tussen de koolbladeren steken. Oven voorverwarmen op 200 graden en spitskool in ca. 30 minuten gaarroosteren.
Bron: Allerhande
Geen opmerkingen:
Een reactie posten