dinsdag 30 september 2014

Pasta met snijbiet en ricotta




















4 personen ⎪ 45 minuten bereidingstijd ⎪30 minuten oven

Met die ricotta uit de oven erbij, zo lekker! Wat niet in het recept staat, maar wat ik wel doe is de snijbiet heel kort (2 minuten) blancheren. De snijbiet smaakt dan minder metalig en dat vind ik lekkerder.

Ingrediënten

250 gram ricotta
2 courgette
2 tenen knoflook
1 ui
2 eetlepels olijfolie
200 gram spekreepjes
1 theelepel chilivlokken (uit molen)
300 gram spaghetti
150 gram snijbiet


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 minuten in het midden van de oven. Snijd ondertussen de courgette in schuine plakken van 1 cm, snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Bestrijk de courgette met olie en bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de courgette in 2 delen 4 minuten, keer halverwege. Verhit halverwege de oventijd van de ricotta een hapjespan en bak het spek, de ui, knoflook en chilivlokken 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Kook ondertussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de courgette, snijbiet en een beetje kookvocht door de spekjes in de hapjespan. Schep in een grote schaal en breek de ricotta erboven in stuken.

bron: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten