maandag 8 februari 2016

Raapstelensoep























4 personen⎪20 minuten bereidingstijd


Ingrediënten

3 bosuitjes
2 middelgrote aardappels
25 g boter
1 liter tuinkruidenbouillon
300 g raapstelen



Materialen
Staafmixer of keukenmachine

Bereiding

Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Aardappels schillen en in kleine blokjes snijden.
In soeppan boter verhitten. Bosuitjes en aardappelblokjes 2 minuten zachtjes bakken. Bouillon toevoegen, aan de kook brengen en op laag vuur ca. 10 min. laten koken. Paar raapstelen achterhouden voor garnering, rest grof snijden. Gesneden raapstelen 3-4 minuten in soep laten meekoken. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep garneren met hele raapstelen. Lekker met gekookte eieren en toast.
Eet smakelijk.


bron: Allerhande








Geen opmerkingen:

Een reactie posten